Aardappelschotel / patetoe dish

Mmmmm vandaag een heerlijke aardappelschotel gemaakt van mn eerst geoogste aardappelen en andere lekkere groenten en kruiden van mn tuin<3

Recept: je maakt een sausje van blikjes tomaten puree en creme fraiche (3 blikjes voor 4 personen ongeveer met een half potje creme fraiche) in dat sausje doe je (verse) rozemarijn peper zout beetje suiker, geperste knoflooktenen. Je bakt een gesneden ui en doet dat er ook bij. Je snijd plakjes aardappel en plakjes courgette en tomaten..dat is de basis. En je kunt plakjes toevoegen aan groente en/of bonen of champions kruiden wat je wil (eventueel voorbakken maar hoeft niet) . Je vet de schaal in en belegt deze met courgetteplakken..dan laagje saus, tomaten, aardappelen, saus groentes, courgetteplakken enz…allemaal laagjes tot alles op is…je eindigt met de courgette plakken, laatste resje saus en paneelmeel, geraspte kaas en blokjes boter….dat doe je in de oven op..uuhh 200 graden (mijn oven heeft geen temp. Aanduiding meer) en je bakt het tot alle saus goed heeft geprutteld zodat alles gaar is en de bovenkant bruin is:) is iets van 30 a 45 min….als je tijd wil verkorten kun je voorgegaarde aardappelen gebruiken:)

EETSMAKELIJK πŸ™‚ πŸ™‚ je kunt elke keer varieren met dit recept..andere groentes..gehakt erbij..of spek..wel of geen champions ..ander soort kaas…olijven..bonen. wat je lekker vind of wat je in huis hebt:)

Mmmmmm I’ve made a patetoe dish from my first potatoes and with other greens from my garden!!

Recipe: You make a sauce of cans of tomato puree and creme fraiche (3 cans for 4 people about half a cup of creme fraiche) in that sauce you put fresh rosemary pepper salty sugar, squeezed garlic cloves. You bake a sliced onion and you put it in the sauce too. You cut slices of potato and slices of zucchini and tomatoes .. that’s the base! And you can add slices to vegetables and / or beans or champions herbs whatever you want (possibly bake but not need). You put a little oil on the base of the bowl and then place it with zucchini slices. A layer of sauce, tomatoes, potatoes, sauce vegetables, zucchini slices etc … all layers until everything ends up … you end up with the zucchini slices, the last sauce and pan flour, grated cheese and cubes of butter ….and then you put it in the oven..uuhh I think 200 degrees (my oven has no more temp. indication) and you bake it until all sauce is well cooked, so that everything is tasty, soft and the top is brown πŸ™‚ ( 30 to 45 min )…. if you want to shorten time you can use pre-cooked potatoes πŸ™‚

HAVE A NICE DINNER πŸ™‚ πŸ™‚ You can variaton this recipe every time..other vegetables, meat champions..other kind of cheese … olives..beans. what you like πŸ™‚

Green tomatoes

Aardappelschotel

Vegetable dish

patetoe dish

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s